Verkoopbegeleiding

Wilt u uw horecabedrijf verkopen ? Dan bent u bij ons aan het juiste adres !
 
Tonny Freriks Horeca-makelaars is namelijk als makelaarskantoor volledig gespecialiseerd in de aan- en verkoop en het taxeren van horeca exploitaties en horeca onroerend goed.
 
Het verkopen van een horecabedrijf is een complex proces. Hierbij spelen vragen op het gebied van organisatie, personeel, financien, fiscaliteiten, maar ook van persoonlijke aard, een rol. De verkoop van een onderneming is niet alleen ingewikkeld, het is ook een ingrijpend en emotioneel proces. Een ondernemer moet afscheid nemen van een horecabedrijf waarin hij vaak jarenlang met liefde en plezier gewerkt heeft. Daarnaast zal de ondernemer gedurende het verkooptraject moeten doorgaan alsof hij niet verkoopt. Immers een koper neemt de onderneming "going concern" over en betaald dus voor een (goed) lopende onderneming.
 
Van groot belang is dat u zich realiseert dat het niet alleen onroerend goed en/of bedrijfsinventaris en/of goodwill is dat u verkoopt, maar een complete onderneming inclusief klantenbestand, personeel, eventuele verplichtingen aan derden, voorraad, bedrijfswebsite, bedrijfswagen etc. Daarnaast spelen zaken als de verrrekening van kosten, opbrengsten, waarborgsommen, etc. een rol. En wat wilt u precies verkopen ? Betreft het een verkoop van de materiele vaste activa (zoals bij een eenmanszaak en v.o.f) of een aandelenoverdracht (bij een Besloten Vennootschap).
 
Als makelaarskantoor begeleiden wij u graag bij dit verkoopproces. Dit proces is een samenspel tussen de makelaar, de accountant c.q fiscalist en eventueel uw financier. U kunt uw bedrijf maar 1 keer goed verkopen en u moet dus goed voorbereid zijn. Van belang daarbij voor u als ondernemer is niet wat er "boven de streep binnen komt", maar wat u "onderaan de streep" overhoudt. Bij een bedrijfsbeeindiging zult u namelijk altijd moeten afrekenen met de fiscus ! Na de verkoop zult u dus voldoende geld over moeten houden om van te kunnen leven.
 
Indien u na de verkoop een ander bedrijf wilt overnemen, dan zult u moeten weten of u hier een herinvesteringsreserve voor kunt vormen of dat u direct moet afrekenen met de fiscus. Bij besloten vennootschappen zijn de herinvesteringsmogelijkheden veel ruimer dan bij eenmanszaken of vennootschappen onder firma's. Bij deze laatste bedrijven dient vaak direct al bij verkoop afgerekend te worden ! Indien u een herinvesteringsreserve kunt vormen dan heeft u vaak 3 jaar de tijd om een andere onderneming te kopen.
 
Wij begeleiden u graag gedurende het gehele verkoopproces en adviseren u daarnaast ook graag in een vroegtijdig stadium hoe u uw horecabedrijf verkoopklaar kunt maken, zodat u de hoogste opbrengst krijgt. Voor meer informatie of een geheel vrijblijvend gesprek kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 0493-441200.