Taxatie

Het taxeren van horecabedrijven is een complexe aangelegenheid. Of het nu gaat om een verkoop, aankoop, verhuur, inhuur of financiering van een horecabedrijf en/of horecapand, een goed onderbouwd taxatierapport is een absolute voorwaarde voor een succesvolle transactie en het maken van een bedrijfseconomische beslissing.

Tonny Freriks Horeca-makelaars maakt onderscheid in het taxeren van horeca onroerend goed (pand en huurwaarde) en roerende zaken (inventaris en goodwill). Om een correcte waarde van (een onderdeel van) een horecabedrijf  vast te stellen is het noodzakelijk inzicht te hebben in een groot aantal zaken en factoren die van invloed zijn op de waarde. Denk hierbij aan het bedrijfsconcept, de marktsituatie,  de bouwkundige situatie, financiele gegevens van de onderneming, overeenkomsten en verplichtingen van derden die op de onderneming rusten, de huurovereenkomst en personele verplichtingen en dergelijke. Tonny Freriks Horeca-makelaars is gespecialiseerd in het taxeren van horecabedrijven en (horeca-)onroerend goed en geeft u graag antwoord op al uw taxatievragen.


Tonny Freriks Horeca-makelaars is u graag van dienst van dienst met:
 
Onroerende zaak taxaties:
-taxatie horecapanden
-huurwaarde taxaties
 
Taxaties bedrijfsexploitatie:
-taxatie going concern (bedrijfsinventaris en goodwill)
-taxatie bedrijfsinventaris
-taxatie goodwill

 
Waardebegrippen:
-vrije verkoopwaarde in het economische verkeer
-gedwongen onderhandse verkoopwaarde vrij van huur en gebruik
-executiewaarde vrij van huur en gebruik
-onderhandse verkoopwaarde in verhuurde staat
-executiewaarde in verhuurde staat
-vervangingswaarde
-economische huurwaarde
-huurwaarde volgens boek 7 Burgelijk Wetboek Artikel 303
-herbouwwaarde
 
Heeft u een taxatie nodig ? Neem dan geheel vrijblijvend telefonisch contact met ons op of vul uw gegevens in op bovenstaand contactformulier. Een van onze taxateurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor een informatief en vrijblijvend gesprek. Wij staan u graag te woord.