Aanbod

Vorige paginaPagina printen | Download de brochure

Grandcafé Zaal De Snor


Object kenmerk

505

Object status

Te koop

Provincie

Gelderland

Soort

Restaurant Lunchroom Eetcafe Cafe Overig

Locatie

Molenstraat 2, 7041 AE 's-Heerenberg

Ligging

Prachtig gelegen aan de Wal met een wandelpad op steenworp afstand van Kasteel Huis Bergh en toch middenin het stadshart van 's-Heerenberg in de gemeente Montferland.

Omschrijving

Dit karakteristieke pand gelegen aan de Molenstraat dateert uit het jaar 1879 en is al meer dan een eeuw een uitgaansgelegenheid en is al drie generaties in de familie van familie Schuurman. Het verwarmde terras biedt het hele jaar door gelegenheid om binnen even buiten te zitten. Achter het glas is het er, ook hartje winter heerlijk toeven. Bij mooi weer kunt u ook natuurlijk genieten op het buitenterras of even op een rustig plekje bijkomen in de aansluitende sfeervolle ruimte met gezellige zitjes, loungebank en open haard. Of natuurlijk in het café met de gezellige bar, die al jaren het trefpunt is is voor jong en oud.

Hier bevindt u zich in een stukje historie van 's-Heerenberg. Dit pand dateert uit 1879 en was in eerste instantie eigendom van het Antoius-Gilde. Na de eerste jaren het pand te hebben gepacht, werd het op 18 mei 1915 eigendom van Hanne en Gerrit Schuurman. Zoals destijds gebruikelijk, werden er meerdere zaken uitgebaat. Er was een winkel, een slijterij, een barbierszaak, een pension, een concertzaal en er waren kegel- en schietbanen. Van 1913 tot 1986 was er ook een bioscoop gevestigd, de toenmalige Familiebioscoop.

Nu drie generaties verder draagt dit familiebedrijf nog altijd de naam die het dankt aan de eerste eigenaar, Gerrit Schuurman. Deze in het bezit van een zeer fraaie snor. In het café kunt u portretten van de verschillende generaties Schuurman vinden.

In 1997 heeft een ingrijpende verbouwing plaatsgevonden en werd het voormalige bioscoopgedeelte omgetoverd tot een sfeervolle zaal met serre en tuinterras welke een unieke combinatie is van een binnen en buiten locatie voor prachtige zomerpartijen. Deze zaal heeft de passende naam "De Foyer" gekregen. Hier wordt uw feest tot in de perfectie verzorgd.

De voormalig huiskamer werd verbouwd tot een sfeervolle ruimte voorzien van gezellige zitjes en een open haard. De reeds bestaande serre wordt compleet vernieuwd en verruimd evenals het cafégedeelte welke een geheel nieuw jasje kreeg. In november 2006 heeft het café een metamorfose ondergaan en is getransformeerd naar een schitterend grandcafe.

Omzet

Volwassen omzetten welke bespreekbaar zijn in een persoonlijk gesprek.

Inventaris/Goodwill

Een inventarislijst is opgemaakt en op verzoek verkrijgbaar.

Registergoed

Het registergoed inclusief bedrijfsexploitatie wordt u te koop aangeboden. De vraagprijs is op aanvraag verkrijgbaar.

Prijs

Op aanvraag verkrijgbaar

Contactpersoon

Patrick Freriks 06-53223766