Aanbod

Vorige paginaPagina printen | Download de brochure

Grand Cafe De Douairière in Boxmeer


Object kenmerk

468

Object status

Te koop

Provincie

Noord Brabant

Soort

Restaurant Lunchroom Eetcafe Overig

Locatie

Steenstraat 156-156a-156b
5831 JK BOXMEER

Ligging

Grand-café De Douairière (= weduwe van adellijke afkomst, zit een roemrucht Boxmeers verhaal achter) is gelegen in het centrum van Boxmeer, pal tegenover het gemeentehuis.
Het statige pand heeft ooit dienst gedaan als gemeentehuis.
Boxmeer heeft altijd een sterke regio-functie gehad. Die regio-functie op horeca-gebied is de laatste tien jaar spectaculair gegroeid. Het plein voor het gemeentehuis speelt daarin een belangrijke rol. Op dat plein beschikt De Douairière in de zomerperiode over een eigen, royaal terras. Bij evenementen als Koningsdag, kermis, de bekende wielerronde en incidentele activiteiten worden eigen buitenbars geëxploiteerd op het Raadhuisplein.
Aan de achterzijde van De Douairière bevindt zich een ommuurd terras, de zogenaamde binnentuin, met veel privacy dus. Beide buitenterrassen kennen samen ongeveer 90 zitplaatsen.
Het grand-café ligt op eigen grond, met aan de achterzijde een zestal parkeerplaatsen voor eigen gebruik.

Omschrijving

Na een brand is het pand geheel gerenoveerd en fors uitgebreid. Als nieuw werd het in 2011 geopend als grand-café. Het heeft een luxe, maar tegelijkertijd laagdrempelige uitstraling. In 2014 won De Douairière de landelijke Entree-prijs voor mooiste barmeubel. De kwalitatieve bijdrage van de interieur-ontwerper is in alle details in deze zaak terug te vinden. Er zijn 90 zitplaatsen. Ongeveer de helft (70 m2) daarvan kan worden afgesloten voor feesten en andere bijeenkomsten. Ook deze ruimte heeft dan een chique uitstraling. (Zie foto’s.)
Het geheel bevindt zich in uitstekende staat.
Voor minder-validen is er een ruim toilet op de begane grond. De royale dames- en herentoiletten zijn in het souterrain dat middels een open, brede trap bereikbaar is. In dat souterrain bevindt zich ook de voorraad-, personeels- en kantoorruimte, welke via een andere trap verbonden is met de efficiënt ingerichte keuken. Ook alle apparatuur verkeert in goede staat.

Omzet

De omzet is indicatief tussen € 600.000,00 en € 700.000,00.

De omzet wordt vooral gegenereerd als restaurant. Daarbij liggen er nog diverse mogelijkheden tot verhoging van die omzet. Dit los van het gegeven dat Boxmeer de laatste jaren sterk in opkomst is als regionaal horeca-centrum.
Lange tijd hebben de huidige eigenaren/exploitanten erover gedacht die nieuwe stappen te gaan zetten, maar vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd hebben zij hier toch van afgezien.

Verplichtingen

Er zijn geen verplichtingen ten aanzien van een brouwerij en/of speelautomatenleverancier. Wel zijn er beperkte personele verplichtingen die gerespecteerd dienen te worden.

Registergoed

De vraagprijs voor het onroerend goed bedraagt € 875.000,00 k.k. Hierin zit begrepen het horecadeel inclusief 2 appartementen.

Perceeloppervlakte 650 m2!

Contactpersoon

René van Beuningen